14 Ocak 2015 Çarşamba

BİLSEK'ten "Bir Hayalim Var” Gençlik Projesi

Kahramanmaraş’ta EURODESK Temas Noktası ve Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Akredite kuruluş olarak hizmet veren Bilgi, İletişim, Sanat, Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü Derneğinin (BİLSEK) “Bir Hayalim Var” gençlik projesi faaliyetleri doğrultusunda İlimizde bulunan Estonya’lı 5’i bayan 4’ü erkek 9 Üniversiteli genç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş BİLSEK Derneği’nin üniversiteli gençleri tarafından hazırlanan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün de içerisinde yer aldığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edilen “Bir Hayalim Var” gençlik projesinin Yetiştirme Yurdunda kalan çocukların kişisel gelişimine katkıda bulunmayı amaçladığı belirtildi.Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe yaptığı konuşmada: Ülkemizin tanıtılmasında projelerin etkin bir yol olduğunu, kendimizi doğru ifade etmemizin gerektiğini vurguladı. Misafirleri ilimizde ağırlamaktan mutlu olduklarını, Ülkemize gelmeden önceki önyargılarının olup olmadığı, geldikten sonraki düşüncelerinin değişip değişmediği yönündeki bir soruyu Estonya’dan gelen gençlere yöneltti. Estonyalı grup lideri ise önceden birtakım önyargılarının olduğunu geldikten sonra bunların değiştiğini vurguladı. İlimizi beğendiklerini burada olmaktan mutlu olduklarını söyleyen gençlere kartını da veren Vali Kocatepe kendisini aramaları durumunda her zaman yardıma hazır olduğunu belirtti.

Proje yürütücüsü KSÜ Öğretim üyesi Yunus Emre Akbana: Bu proje ile asıl amaçlarının, yetiştirme yurtlarında yaşayarak geleceğe hazırlanan 10-12 yaş aralığındaki çocukların, hayata bakışlarında farklılıklar oluşturarak kendilerine daha nitelikli, daha başarılı, daha iyi bir gelecek planlamalarına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Ayrıca proje ile BİLSEK ve Estonya’dan projeye katılan gençlerin, aktif olarak çalışmalarda yer alarak çocuklara ağabeylik ve ablalık yapma duygusunu tattıklarını, kültürler arası diyaloga katkıda bulunmak suretiyle farklı kültürlerden insanların bir arada iş yapabileceklerini gösterdiklerini, burada kurulacak dostluklarla çocukların ve gençlerin geleceğin Avrupa’sının oluşmasına katkı sağlayacağını ve gençlerin farklı kültürleri de tanıma imkânı bulacaklarını belirtti.

Söz alan BİLSEK Dernek Başkanı Mehmet KÖŞK: 2006 yılında kurulan BİLSEK derneğinin bugüne kadarki süreçte “Akıp Giden Hayat”, “Dil Avrupa’yı Birleştiriyor”, “Kahramanmaraş İçin Çevre Platformu” ve “Bir Hayalim Var” isimli Avrupa Birliği projelerini yürüttüğü ve “Çocuk Oyunları” adlı bir projesinin de değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.Mehmet KÖŞK, Kahramanmaraş’ta EURODESK Temas Noktası ve Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH) Akredite kuruluş olarak ilimizde hizmet veren tek kuruluş olan BİLSEK in, bu kapsamda İlimize gelen Macar gönüllünün de 6 ay süreyle K.Maraş’ta sosyal alanlarda gönüllü faaliyetinde bulunmakta olduğunu söyledi.

İlimiz çocuk yuvası Müdürü Recep SÖYLER ve İl Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı İbrahim Alkan’da projeye katkı sağlamak için gerekli desteği verdiklerini, yeni projelerde işbirliği yapmak istediklerini söylediler.

Misafirlerine Türk kahvesi ikram eden ve hediyeler veren Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, toplantının ardından Estonya’lı misafirlerle hatıra fotoğrafı çektirip, proje çalışmalarında başarılar dileyerek uğurladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder